Etiketter

torsdag 15 maj 2014

Idrott säkerhet och risker



1. Hur kan du minska skaderisken och göra aktivteten säkrare för dig själv?


Ha skor på sig istället för strumpor om man inte har skor ta av strumporna så att man inte halkar. Se upp vart man springer och se sig för överallt så att man inte krockar med någon. Tänka på avstånd mellan dig och saker/ personer så att man inte krockar. Tänka på att inte pusha sig förhårt så att man skadar sig. För att jag inte ska skada mig ska jag värma upp ordentligt så att jag inte sträcker eller skadar mig.


2. Hur kan omgivningen, tex redskap, aktivitet, underlag mm påverka säkerhet och risker ?


Man ska se till att alla redskaps som används är säkra t ex att något sitter fast som det ska så att man inte skadas sig och trillar. Man ska alltid ha skor så att man inte halkar då man kan slå sig. Bygga upp banor med bra avstånd och ganska stora så att man inte krockar. Det blir lätt att alla springer på samma håll när man kör skeppsbrott och då blir de klumpigt och man trillar på varandra.


3. Hur kan du genom ditt sätt genomföra aktiviteten påverka säkerhet risker för både dig själv och de andra.?


Man kan skapa avstånd mellan varandra. Man kan se till om att de är lag att man gör mindre lag och har turneringar då alla får plats på planen så ingen krockar eller att man skadar sig. I skeppsbrott hade man kunnat ha två banor med högertrafik så att man inte krockade lika lätt. Då alla springer oftast åt ett håll.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar