Etiketter

onsdag 14 september 2011

Sammankopplare

Jag ska berätta om när Sovay var stråtrövare och rånade en man som hon hon var förlovad med. Hon rånar honom för att hon anser att han är otrogen och han har sagt att han hellre blev dödad än att bli tvingad att ge ifrån sig den ring som Sovay har gett till honom. När Sovay var stråtrövare var hon utklädd till en man och hon bad hon honom att få ringen och utan tvekan gav han ringen till Sovay. Några dagar senare skulle Sovay träffa sin kille som hette James på en balkong . När han kom frågade hon var ringen var och då sa han att det var någon som hade tagit den. Då visade Sovay ringen. James blev arg men han ville inte ha tillbaka något av det hon hade tagit och det var ju klockur, ringen och hans pengar. Pengarna hon hade la hon där det brukar komma barn förbi så att dem kunde få pengarna istället. 

Detta påminner mig om Robin Hood när han tar från det rika och ger till de fattiga. 
Likheterna är att de ger pengarna till någon som behöver det bättre. Sovay och Robin Hood vill bara väl med det de gör. 
Skillnaderna är att Sovay är en kvinna och Robin Hood är en man. Sovay och James bråkar med varandra men det gör inte Robin Hood och Marion.

1 kommentar:

  1. Du har hittat en tydlig koppling till Robin Hood. Beskriv gärna likheterna och skillnaderna utförligare. Kontroll-läs din text! En del onödiga språkfel förekommer.

    SvaraRadera